Kortizon içeren kremler; ciltteki kızarıklık, şişlik, döküntü ve kaşıntı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu gibi can sıkıcı hastalıklar için anında tepki göstersede, bazı kişilerde hassasiyete sebep olabiliyor.Oct 22, 2019

Kortizonlu krem zararlı mı?

Kortizonlu kremlerin dermatolog tarafından önerildiği şeklin dışında bilinçsiz şekilde kullanılması sonucunda öncelikle deride yanma hissi, kaşıntı, kuruluk, kızarıklık, damarlanma, deride incelme hissi, morluk ve bazen kıllanma artışı ortaya çıkabilir.

Kortizonlu krem nerede kullanılır?

Kortizon kremler (Topikal kortizon) Krem, sprey, köpük, jel gibi farklı versiyonları bulunan topikal kortizon ilaçları deri iltihaplarının tedavisinde kullanılır. Özellikle böcek ısırıklarının tedavisinde yararlanılan hidrokortizon krem topikal kortizonlara örnek olarak gösterilebilir.

Kortizonlu merhemler kilo aldırır mı?

Kortizonlu krem kilo aldırır mı? Birkaç kez kortizon iğnesi kullanmak ve ya kısa süreli ilaç kullanımı kilo alımına yol açmayacağı gibi kortizonlu kremler de kilo aldırmamaktadır.

Kortizonlu krem yüze sürülür mü?

Böcek ısırıkları ve sokmaları , pişik veya kontakt dermatit gibi cilt hastalıkları için muhtemelen sadece bir hafta kadar kortizonlu krem kullanmak gerekir. Bu ilacı yüzünüzde, gözlerinizin veya ağzınızın yakınında veya cilt kıvrımlarının veya ince cildin bulunduğu vücut alanlarında kullanmaktan kaçının.

Kortizonlu krem kullanirken nelere dikkat edilmeli?

Kremi ince bir tabaka halinde sürdükten sonra nazikçe ovun. Doktor kontrolünde ve belirtilen süreler içerisinde kullanın. Cilt kıvrımları, ağız, burun, göz ve ince deri olan bölgelerde kullanmayın. Kremi sürdükten sonra başka bir alana temas etmemesi için bir süre dikkat edin.

Kortizon krem yan etkileri ne zaman geçer?

Kortizon kullanımı sırasında görülen yan etkiler hafif olduğu müddetçe genelde bir iki gün ya da hafta içerisinde kaybolur.

Kortizon kullanırken muz yenir mı?

KORTİZONLU İLAÇ KULLANIYORSANIZ Yağlı, şekerli gıdaları azaltın, proteinden yüksek beslenin. Potasyumdan zengin (muz, kaysı, narenciye grubu meyveler vb.) gıdalar tüketin.